Nieuwjaarsreceptie (Antwerpen, SD Worx)
Nieuwjaarsreceptie (Antwerpen, SD Worx)
21/06/2016     Algemeen

Op 23 februari 2016 organiseerde de VLKVK haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Voor het derde jaar op rij vond deze plaats in de prachtige gebouwen van SD Worx op de Brouwersvliet te Antwerpen.

Dit jaar viel de nieuwjaarsreceptie nogal laat, doch deze was daarom niet minder geslaagd. Dankzij de boeiende sprekers en de hoge opkomst, werd het een bijzonder geslaagde netwerkavond.

Onze voorzitter, Karel Van Hoorebeke, verwelkomde alle aanwezigen en gaf vervolgens het woord aan de vertegenwoordigers van Rusland, Kazachstan en Wit-Rusland. De heren Andrei Yeudachenka (ambassadeur van Wit-Rusland), Anatoly Gorshkov (Head of Trade Representation of the Russian Federation) en Berik Abdushev (Minister-Raad van de ambassade van Kazachstan) gaven elk toelichting bij de economische situatie in hun land waarbij zowel aandacht werd geschonken aan de opportuniteiten alsook aan de mogelijke hindernissen waarmee onze ondernemers vandaag de dag rekening dienen te houden.

De heer Jan Balliauw, VRT-journalist en ervaren Ruslandkenner, gaf met een bijzonder boeiende en genuanceerde “geopolitieke tour d’horizon” meer duiding omtrent de economische perspectieven in Rusland.

De heer Pieter De Crem, Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel, gaf in zijn dynamisch slotwoord nog een positieve boodschap mee.

Na deze uiteenzettingen werd er tot laat in de avond nagepraat tijdens de gezellige netwerkcocktail. De VLKVK dankt zowel de sprekers als alle aanwezigen voor hun deelname!

Onze partners
Van Hoorebeke Advocaten Depicon Ahlers